Leer en Creëer!

Het Uitpluishuis

Educatief materiaal nodig voor een lesbrief, project of cursus? Of een workshop op het gebied van kunst en cultuur? Bij Het Uitpluishuis ben je aan het juiste adres!

 

Omdat het ontwikkelen van creativiteit belangrijk is

Lesbrieven

Lesbrieven voor basis- of middelbare school klassen

Workshops

Creatieve workshop voor leerlingen, leerkrachten of collega's

Lessenserie

Opbouwende lessenserie met creatieve werkvormen

Teken- en schildercursus

Basiscursus voor leerlingen of groepen volwassenen

Met ruime ervaring in het culturele veld, als ontwerpster, docent in het voortgezet onderwijs en in het basisonderwijs biedt Het Uitpluishuis een goede achtergrond om aansprekende lesmateriaal te ontwikkelen. 

In de praktijk zal het ontwikkelen van educatief materiaal, een lesbrief of een workshop voornamelijk maatwerk zijn. Waar is er behoefte aan, wat zijn de doelen en  voor welke groep moet het gemaakt worden? Maar het is ook mogelijk gebruik te maken van het reeds ontwikkelde materiaal. 

Het Uitpluishuis biedt uiteenlopende mogelijkheden op diverse gebieden. Dus het beperkt zich zeker niet tot alleen Tekenen en Schilderen. Er is brede ervaring aanwezig op het gebied van Culturele en Kunstzinnige Vorming, Toneelspel, Scenarioschrijven, Regie, Theatertechniek (licht en geluid), Film en ICT. In feite kan elk onderwerp zich lenen voor een boeiende, creatieve les of workshop.